top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverBram Rosseau

Alles wat u moet weten over geriatrie

Verzorgingsdiensten aan huis

Thuisverpleging is een ruim begrip voor een uitgebreid aanbod aan verzorgingsdiensten aan huis. Een van die verzorgingsdiensten is geriatrie. Maar wat is het precies en hoe gaat het in de praktijk? Lees hier alles wat u er moet weten over geriatrie.


Wat is geriatrie?

Geriatrie is het medisch specialisme dat zich exclusief toelegt op het leveren van hoogwaardige, patiëntgerichte zorg voor ouderen. Ouderen hebben een unieke reeks problemen en zorgen waarop geriatrische zorgverleners zijn opgeleid. Ziekten en medicijnen kunnen oudere mensen anders beïnvloeden dan jongere volwassenen, en oudere patiënten kunnen overlappende gezondheidsproblemen hebben waarvoor meerdere medicijnen nodig zijn. Geriaters voorkomen en behandelen ziekten en ontwikkelen zorgplannen die de speciale gezondheidsproblemen van oudere volwassenen aanpakken.Hoe verloopt geriatrie in de praktijk?

Wanneer men denkt aan ouderenzorg, denkt men vaak meteen aan een rusthuis of verzorgingstehuis. Dat hoeft nochtans niet noodzakelijkerwijs. Geriatrie kan ook uitgevoerd worden door thuisverpleging, waardoor u deze gespecialiseerde zorg bij u thuis kunt krijgen. Wordt u een dagje ouder en heeft u specifieke verzorging nodig, laat u dan in uw eigen comfortabele omgeving verzorgen met geriatrie.


Wat houdt geriatrie bij thuisverpleging in?

Geriatrie is een specifieke zorg voor oudere mensen. Het behandelt dus specifieke problemen die gepaard gaan met een bepaalde leeftijd. Zo kan thuisverpleging u geriatrie aanbieden in de vorm van hulp bij het in en uit bed komen, het toedienen van specifieke medicatie, het helpen met wassen en dagelijkse hygiëne, helpen met taken die een zeker mobiliteit vereisen, et cetera.

Wellicht kan er in het begin van de zorg worden gepolst naar wat de specifieke eisen zijn voor de patiënt. Er kunnen vragen worden gesteld over medische problemen, mobiliteit en fysiek vermogen en coping, geheugen, en nog veel meer. Er wordt een beeld gemaakt van de ziektes en problemen van een oudere patiënt en een optimaal zorgpakket afgestemd op die persoon en familie.


Heeft u nood aan geriatrie? Maak een afspraak met Thuisverpleging Apex in Genk.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page